недеља, 11. јун 2017.

Avocado and shrimp salad

Ovakve salate su ustvari kompletan obrok ili ih možete poslužiti kao predjelo...nama je bio lagani ručak jer smo išli u goste na večeru.


Sastojci: 250 do 300 g šrimpova, ( škampi, kozice ) 2 do 3 zrela avocada,65 ml svežeg soka od limuna,65 ml svežeg soka od limete,100 g cherry paradajza,5- 6 struka mladog luka,1 ljuta jalapeno ( halapinjo ) papričica,2 čena belog luka2 kašike sitno iseckanog korijandera ili peršuna,na vrh noža korijander u prahu,po ukusu so i biber,30 ml ulje od avocada ili maslinovo ulje

Priprema: Ako koristite sveže shrimps očisatiti ih i skuvati ih samo 2 minuta u provreloj vodi. Gotove su kad porumene.Ja sam koristila zamrznute i odmrzla sam ih pod mlazom tople vode a možete ih ostaviti i preko noći u frižider da se odmrznu.

Shrimp iseći na 3 dela ( moji su bili krupniji, ako su sitno iseći na dva dela ) preliti sokom od limete i limuna, dodati sitno iseckan beli luk, promešati i ostaviti u frižider da odstoje 45 minuta.

Ocediti od tečnosti i dodati u veću zdelu.Mladi luk očistiti, oprati i iseći vrlo tanke krugove.Paradajz oprati i iseći na 4 ili više sitnijih delova ( u zavisnosti koliko vam je cherry paradajz krupan )Korijander, ili ako ga ne volite, možete zameniti sa peršunom, sitno iseckati.Sve to staviti u veću zdelu, dodati biber, so, korijander u prahu ( ako ga nemate, slobodno ga izostavite ) i na kraju dodati avocado, koji ste isekli na manje kockice i preliti sa uljem. Ako vam nije dovoljno kiselo, iscediti još malo soka od limuna i preliti.Izmešati sve zajedno.

Tako pripremljenu salatu možete poslužiti u polovinama od avocada ili u nekim lepim čašama a najjednostavije može i u veću zdelu sa čipsom od kukuruza.


Prijatno!!!!

1 коментар:

  1. obožavam sve sastojke, avokado posebno. Slažem se da je to odličan ljetni obrok jer u njemu dobiješ baš sve, a nije težak.

    ОдговориИзбриши