петак, 7. април 2017.

Spelt and vanilla pancakes

Ova vrsta doručka mi je najlakša i najbrža da napravim a ono što ostane, bude nam desert za posle ručka.


Sastojci: 5 jaja,500 g speltino / pirovo brašno,
600 ml mleka po izboru ( kokosovo, bademovo, pirinčano )5 g praška za pecivo,prstohvat soli,1 kašičica ekstrakt vanile,nekoliko kapi limunovog ekstrakta, ( ne mora )borovnice, agava sirup, javorov sirup, voćni preliv, prah šećer

Priprema: Speltino brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo izmešati i ostaviti sa strane.U veću zdelu za mučenje umutiti jaja, mleko, po vašem izboru,vanilu i nekoliko kapi limunovog ekstrakta i na kraju dodati brašno. Sjediniti sve zajedno u masu bez grudvica.

Tiganj premazati sa malo otopljenog putera ( može i maslinovo ulje ) i kad se zagreje sipati hrpice od po jedne kašike pripremljene mase. ( možete ih praviti i minijaturne, ali onda će vam trebati više od sat vremena da ih sve napravite, jer od ove količine izađe jako mnogo. Ja sam pravila od pola količine i dobila sam oko dvadesetak manjih palačinki )Pržiti jednu stranu nekoliko minuta i kad se donja strana zapekla staviti odozgore nekoliko svežih, ili prethodno odmrznutih borovnica i pažljivo okrenuti.Pržiti i drugu stranu minut-dva.Tako raditi dok imate materijala.

Palačinke poslužiti sa svežim voćem, posute sa prah šećerom i prelivene sa agavinim ili javorovim sirupom, takođe možete napraviti i voćni preliv. ( smrznuto voće po izboru sa 1 kašikom šećera i skuvati samo da provri i pusti svoje sokove,da bude malo ređe, ako koristite sveže voće, dodati i jednu kašiku vode )


Нема коментара:

Постави коментар