уторак, 28. март 2017.

Mousse od bele čokolade

Čokoladne penice pojedem po neki put, ali ovde mi se dopalo jednostavnost ovog recepta.


Sastojci: 210 g bele čokolade, 2 žumanca,2 kašike šećera, 320 ml slatke pavlake

Priprema: Čokoladu iseckati i staviti u veću zdelu.Umutiti žumanca  sa šećerom u gustu i svetlu masu.
U šerpicu zagrejati 100 ml slatke pavlake do vrenja i vrlo polako sipati u masu od žumanaca, stalno muteći, tako da vam pavlaka pada na žice od miksera.
Vratiti nazad u šerpicu i staviti na ringlu i kuvajte na tihoj temperaturi, stalno mešajući, samo da se vrlo malo zgusne, pazite, ne sme da vam provri. 

Sipati masu u cediljku i procediti u iseckanu čokoladu.Mašajte dok se sva čokolada ne otopi i masa sjedini.

Ostatak slatke pavlake umutiti i sa spatulom, iz nekoliko puta, sjediniti sa masom od čokolade.

Sipati u zdelice ili čaše i dobro rashladiti pre nego što poslužite.


Ukrasiti po želji i poslužiti rashlađeno.


Нема коментара:

Постави коментар