недеља, 26. фебруар 2017.

Eggs baked in patatas bravas

Još jedan bezmesni ručak, nije postan, ali, ako hoćete, izostavite jaja i imate postan ručak.Mi krompir volimo na bilo koji način, ovaj nam se jako dopao.


Sastojci: 1 kg krompira, maslinovo ulje ili sprej za pečenje, 15 ml maslinovog ulja,1 osrednja glavica sitnije sečenog crnog luka,3 do 4 čena sitno iseckanog belog luka,1/4 kašičice tučene ljute paprike,1 kašičica dimljene mlevene paprike,1 kašičica suvog origana,1 konzerva od 400 g seckanog paradajza, zajedno sa tečnošću,1 kašika pirea od paprika ili ajvar,po ukusu so i biber,sitno iseckan peršun

Priprema: Krompir oljuštiti,oprati i iseći na kocke. Pekač, veličine 22cm X 32cm ili slilčnih veličina, poprskati sprejom za pečenje i staviti krompir da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 4o do 45 minuta u pola pečenja okrenuti krompir da se zarumeni i sa druge strane.

Dok se krompir peče, u dublji i veći tiganj sipati maslinovo ulje, zagrejati i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti na osrednjoj temperaturi, ali pazite da ne izgori, neka se samo malo zarumeni.
Dodati sitno iseckan beli luk i pržiti desetak sekundi, samo da zamiriše i dodati sve začine, pržiti ih kratko zajedno, dodati paradajz i pire od paprike ili ajvar i ako je gusto, dodati oko 75 ml vode ( ovo puno zavisi od vašeg paradajza, ja sam koristila fire roasted tomato, koji je malo gušći i dodala sam vodu ) i pustiti da provri, smanjiti temperaturu i kuvati zajedno još 3 minuta.
( ako vam je paradajz kiseo, dodati pola kašičice šećera )
Probati da li vam treba još nešto od začina i dodajte.

Izvaditi pečen krompir iz rerne i sipati u pripremljen sos od paradajza, i izmešati sve zajedno.
Isprskati ponovo malo zdelu u kojoj se krompir pekao i sipati krompir nazad.
Napraviti 4 udubljenja i u svako razbiti po jedno jaje i ako hoćete, vrlo blago posoliti i pobiberiti ( ja nisam )
Smanjiti temperaturu na 180°C, vratiti sve nazad u rernu i peći još 10 do 15 minuta dok belanac ne pobeli, a ako volite da je žumance dobro pečeno, možete peći i do 20 minuta.
Posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplo.
Začine, koristite onako kako ih vi volite, mi volimo da je pikantno i poslužiti sa toplim hlebom...( ja jedem bez hleba, jer već je krompir u jelu )


Prijatno!!!!


1 коментар:

  1. Odličan ručkić. Jaja i krompir ..iako im ime zvuči španski Englezi ovo obožavajau.

    ОдговориИзбриши