петак, 25. новембар 2016.

Chicken Scaloppine with Mushrooms

Mnogi u današnje vreme nemaju puno vremena da kuvaju ručkove, ali i pored toga, hteli ne hteli, moramo nešto pripremiti porodici za ručak. Ovo je idealno, jer vam ne treba više od pola sata da ga pripremite i biće svi zadovoljni.


Sastojci:
po 2 karabatka bez kostiju i kožice, po osobi
60 g putera
1 kašičica izrendane korice limuna
sok od 1 limuna
75 ml pilećeg temeljca / supe
500 g šampinjona
po ukusu so, biber, suvi začin za piletinu
50 ml belog vina
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna +
2 čena belog luka

Priprema:
Pileće karabatkove očistiti od masnoće, skinuti im kožicu i odstraniti kost. Ja ih kupujem bez kožice i kostiju.
Oprati ih i osušiti kuhinjskim papirom.Staviti ih u plastičnu kesu i tučkom za meso malo istucite da vam budu oko 1cm debeli parčići.
Posoliti, pobiberiti i posuti sa suvim začinom za piletinu. Pokriti i ostaviti bar sat vremena u frižider da se ukusi sjedine.
Pola sata pre nego što ćete početi da ih pripremate, izvadite ih iz frižidera i neka odstoje na sobnoj temperaturi.

U veći teflonski ili keramički tiganj ( ili koji god koristite a da se ne lepi hrana za dno ) otopiti 15 g ( 1 kašiku ) putera na osrednjoj temperaturi.
Šampinjone prethodno oprati ili očistiti na način na koji ih vi čistite ( mokrom kuhinjskom krpom, ljuštenjem ili papirom ) i iseći ih na malo deblje listiće.
Staviti ih u tiganj, dodati izrendanu koricu i sok od 1 limuna i pasirani beli luk, poklopiti i dinstati oko 5 minuta, dok šampinjoni ne ispuste svoj sok.
Otklopiti, povećati temperaturu i pržiti ih na jakoh temperaturi dok sva voda ne uvri a šampinjoni porumne.
Naliti sa pilećim temeljcem i kuvati još nekoliko minuta i varjačom izgrebati sve što se zalepilo za dno tiganja.
Isipati sve u jednu zdelu i ostaviti na stranu.

U isti tiganj dodati 15 g putera, otopiti i kad se zagreje, pržiti piletinu sa svake strane po 4 minuta ( probajte viljuškom da li je isprženo, ako,kad zabodete viljušku u meso, curi bistra tečnost, prženi su, ako je po malo rozikasto, pržiti još malo )
Ako je potrebno, pržiti iz nekoliko puta.
Stavljati ih u manju šerpicu sa poklopcem i držati ih u toploj rerni dok ne završite.

U isti tiganj vratiti šampinjone, dodati sitno iseckan peršun, naliti sa vinom, izgrebati sve sa dno tiganja i kuvati minut dva, dodati ostatak putera i tečnost, koju je piletina ispustila prilikom stajanja i pržiti sve zajedno, stalno mešajući, dok se puter ne otopi a tečnost ne provri.


Piletinu staviti na tanjir, preliti sa umakom od šampinjona i posuti sa još malo sitno iseckanog peršuna i poslužiti sa prilogom po vašem ukusu...kod nas je to bio kuvan krompir i mešana zelena salata.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар