уторак, 1. новембар 2016.

Ajme, koliko nas je.....rezultati za ovomesečnu igricu

Volim ove naše igrice, jer sa njima upoznajemo blogere, koje ranije nismo znali i dobijemo prelepe recepte na određenu temu.

Moja tema za ovaj mesec je bila, paškanat i izgleda mi da sam zadala dosta tešku temu...padalo je meni svašta na pamet, ali sam mislila da je ovo mniogo lakše, izgleda da sam se prevarila,ali sad, šta je tu je.

Zahvaljujem se Sneško domaćici na predanoj varjači za ovaj mesec, i ako sam ja već bila domaćica pre 3 godine, ali, ukazala mi se prilika da opet budem ...volela bih da vidim i nove blogerke, koje imaju odlične blogove u ovoj ulozi i da pripremamo i po njihovim idejama.. na kraju ću objaviti domaćicu za ovaj mesec, i iskreno da vam kažem, imala sam njih desetak na umu, čije blogove jako volim, ali se moralo odlučiti samo za jednu...pročitajte do kraja da otkrijete ko je...

Recepte vam neću pisati, njih ćete pronaći na linku ispod naziva jela a postove ću postavljati onim redom kako su stizali..

U ovom krugu igrice " Ajme, koliko nas je " uzelo je učešće 12 blogera i ja sam 13 a pristiglo je 16 recepata i mojih 6...imam još puno recepata sa paškanatom, ali zbog silnih obaveza nisam stigla sve da objavim...biće toga još.


Prva mi se javila Domaćica,sa bloga " Provereni recepti " sa odličnim receptom za kompletno jelo:



Kristina sa bloga " Domaćica za vas " nam je pripremila odličnu čorbicu.

Evo i odličnog slatkog recepta od naše Gvozdene, sa bloga " U mom loncu "

Posle ove lepe poslastice, hajde da probamo i pečeni šareni pomfrit...Gvozdena kaže da je odličan...


Moja draga Branka sa bloga Home-made by B, nam je poslala odličnu ideju za grickalice, tj, čips od paštrnjaka, pa probajte i vi....



 Branka je poslala i ovaj odličan recept za rižoto


Marija, sa bloga " Mirisna teka " nam je pripremila fantastičan hleb sa paštrnjakom, parmezanom i timijanom...e, to se mora isprobati..

Od Marije nam stiže i odlična ideja za ručak...
7. Složenac od paštrnjaka i krumpira

Marija nam je poslala odličan recept iz indijske kuhinje, koju ja obožavam a indijski hleb, roti, najbolje ide sa ovako pripremljenim jelom....
8. Roti, indijski flatbread i curry od slanutka i paštrnjaka

Od Marije nam stiže i recept za odličnu šorbicu / supicu od paškanata...
9. Bučina krem juha s paštrnjakom

Od naše blogerke Petre, sa bloga THURSDAYSCOOKING, nam stiže odličan recept za muffine

Ideja mi se jako dopala.....

Moja draga Dubravka, sa bloga "  Dzoli volinet.kuvar " nam je poslala fantastičan recept za kolač

Dubravka i ja se "znamo" mnogo pre pisanja blogova i nadam se, da ćemo se jednom i lično sresti,ovde u Kanadi, na Novom Zelandu ili u Beogradu..

 Nataša, sa bloga " Moja slatka kuhinja ",koja kaže, da zahvaljujući ovoj igrici i temi,je otkrila paškanat kao odlično jelo i poslala nam je recept za ...

Draga Nataša, ovo je fenomenalna ideja...

Naša Marta, sa bloga " Marta kuva za vas " je poslala odličan recept za juneću krem čorbicu..

Ako imate priliku, probajte je.

Naša draga mignonne, sa bloga " La cuisine creative " nam je poslala recept za odličan ragu, koji baš dobro greje u ove hladne dane..


Ručak,pun povrća...kao da si ga za mene kuvala.

 Kata sa bloga " Katin špajz " nam šalje prelep kuglof..
15. Kuglof sa paštrnjakom, jabukama i suvim grožđem
Kako li je tek ovaj kuglof mirisao dok se pekao?...

Maja, sa bloga  " Cooks and Bakes " nam je poslala odličan recept za toplu čorbicu, koja bi baš prijala za ovo hladno vreme..
Mogu da zamislim kako je ova čorbica bila dobra sa ovim hlebom

Da dodamo još jedan odličan recept od naše drage Mikice sa bloga " Mimi's Kigdom "

Kolač sa paškanatom



Mikice, ti baš mamiš sa ovim poslasticom...

Na kraju, evo i mog doprinosa za ovu igricu...






Varivo od boranije


Pileća čorba sa povrćem



Grašak sa ćurećim kotletima



Krem čorbica sa paškanatom i šargarepom



Tart sa muškatnom tikvom i paškanatom



Svi vaši recepti su me oduševili i zaista je teško izabrati pobednika, posle, ne baš lakog zadatka, odlučila sam da je pobednica Marija, sa bloga Mirisna teka, a pobednički recept je Kruh sa paštrnjakom, parmezanom i timijanom.
 Marija, molim te, pošalji mi tvoju adresu na moj email.
Takođe bih htela da pomenem Lanin recept, koji ću što pre da isprobam, ragu čorbica sa paškanatom i Natašin recept za galete od paškanata i krompira
Posebnu zahvalnost dugujem Dubravki, koja ne igra ove igrice, ali koja nam se pridružila ovog puta i Gvozdeni, koja prvi put učestvuje u ovoj igrici...

 Svima vama, od srca vam se zahvaljujem što ste učestvovali u ovoj igrici i vašim receptima ste mi obogatili zbirku recepata sa paškanatom.Hvala.

Sada, kad ste videli sve pristigle recepte i fenomenalno pripremljena jela, da vam otkrijem našu novu domaćicu za mesec novembar a to je...Gvozdena Živković, koja ima jako lep, pravi domaćinski blog, " U mom loncu "

Gvozdena, čestitam ti na preuzetoj ulozi domaćice za ovaj mesec i jedva čekam tvoju temu.
Srećno!!!

15 коментара:

  1. Žao mi je što nisam učestvovala, htjela sam napraviti pastirsku pitu, ali nisam našla pastrnjak i na kraju stavila celer. Odlični recepti i čestitke novoj domaćici!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ingrid, zaš si me zainteresovala za tu putu, zvuči mi nešto fino i baš bih volela da vidim kako se pravi...nadam se da ćeš postaviti post kad nađeš paštrnjak.

      Избриши
  2. Nešto se splelo pa je prvi komentar nestao... stoga evo drugi:
    Kakva lijepa zbirka se tu složila, Zorice :)
    Čestitam ti još jednom, domaćice, na izvrsno odabranoj namirnici koja nam je svima dobro dala misliti a onda uskočila u fine recepte. Čestitam svima koji su sudjelovali, recepti su do jednog svi posebni. I naravno, hvala tebi, Zorice, na ukazanoj časti, stvarno si me i lijepo iznenadila! Drago mi je da ti se kruh svidio :)
    Čestitam i novoj domaćici Gvozdeni, radujem se novom upoznavanju i novom kulinarskom izazovu!
    Hvala svima, čestitke svima, lijep dan svima! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Marija, hleb će biti isproban prvom prilikom i zaista mi se ta ideja dopala..Hvala tebi na prelepim receptima i na učestvovanju.

      Избриши
  3. Odlican krug, sve cestitke koleginicama na savrsenim receptima kao i Vama na ulozi domacice. Cestitke i novoj domacici, radujem se novoj temi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nataša, tvoje galete moram što pre da isprobam i od srca ti se zahvaljujem na odličnoj ideji.

      Избриши
  4. Od srca hvala draga Zoko, što si imala poverenja u mene. Ovo je za mene velika čast i odgovornost.
    Nova sam u ovome, ali potrudiću se svim snagama, da naučim ono što ne znam.
    Kuvanje mi ide od ruke, bar tako kažu oni koji su probali ono što ja pripremim. Malo mi je ova tehnika oko objavljivanja još nepoznata, ali savladaću i to. Mislim da je dobra volja najvažnija. POZDRAV svim učesnicama

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gvozdena, tako se radujem da si nam ti nova domaćica za mesec novembar i jedva čekam i tvoju novu temu. Ne sikiraj se, tu smo da uvek pomognemo,ono što se ne zna naučiće se..sećam se kako je menibilo teško prvi put, sva sam se zapetljala ali se i to prebrodilo i nešto novo naučilo....kad ti nešto zatreba ili ti nije jasno, svi smo tu da pomognemo,samo pitaj. Pozdrav i srećno!

      Избриши
  5. Još jenom hvala, nema mnogo takvih kao što si ti, tvrdim

    ОдговориИзбриши
  6. Čestitam ti na odlično odrađenom krugu igrice, bila si nam super domaćica draga Zorice, a tema koju si odabrala je bila baš izazov. Vesele me svi recepti i čestitke svim kolegicama kao i dragoj Mariji na pobjedničkom receptu, kruh ću svakako isprobati. Čestitke i novoj domaćici dragoj Gvozdeni, veselim se novoj temi :)

    ОдговориИзбриши
  7. Još jednom smo svedoci istine koja se skriva u starim-mudrim izrekama i poslovicama, kao u onoj da čovek uči dok je živ :) Nikada mi ne bi bilo na kraj pameti da se paškanat kombinuje u slatkim jelima, ali i dodaje hlebu, eto, naučih nešto novo zahvaljujući receptima, a i Zorici koja je pokrenula baš ovu temu :)

    Pozdravljam dragu domaćicu i sve učesnike :)

    ОдговориИзбриши
  8. Draga Domaćice, drago mi je da sam pomogla da se nešto novo naučilo, i ja sam učila i još uvek učim, sa svima vama i tu je i sva lepota ove igrice.
    Kao što sam ranije rekla, mislila sam da je ova namirnica vrlo laka, ali,očigledno da nije bila.
    Tebi od srca hvala na učestvovanju u ovom krugu ove igrice.
    Moja Branka, svakli jedan recept je fantastičan i biće prilike da ih sve isprobam...tvoj rižoto mi je zapao za oko, a kao što sam ti rekla, čips sam već isprobala.

    ОдговориИзбриши
  9. Divni recepti su pristigli, a paškanat to zaslužuje, kao i naša domaćica ovog meseca. Posebno se radujem da je Gvozdena domaćica za sledeći zadatak, jer nju pratim od početka i veoma mi je draga, a njeno znanje u kuhinji je takodje neprocenjivo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ti se zahvaljujem na učestvovanju i volela bih parče tvoje torte, ko zna, možda i to ostvarimo jednog dana...ovde ima jako puno blogerica, koje bi mogle da budu domačice ove igrice i mogli bi svi da se angažujemo malo više i da oživimo ove igrice jer su izuzetno zanimljive. Ljubim te i pozdrav za vas.

      Избриши
  10. Draga Zorice, divna kolekcija receptica, sigurno cu nesto isprobati... tebi sve cestitke jer bila si sjajna domacica, radujem se novoj temi i pozdravljam nasu novu domacicu.:))

    ОдговориИзбриши