недеља, 20. септембар 2015.

Eggplant sandwich wrap

Kod nas su wrap sendviči vrlo popularni i vrlo često se jedu za ručak, prave se na razne načine, nama se dopao na ovaj način.


Sastojci:

500 g do 750 g plavog patlidžana
suvog začina po izboru ( bosiljak, origano )
2 kašike maslinovog ulja
250 g mlevenog mesa po izboru ( kod mene mlevena teletina )
1 glavica sitno iseckanog crnog luka
3 čena sitno iseckanog belog luka
po 1 puna kašika sitno iseckanog peršuna i nane
po ukusu so i biber
1 mala ljuta papričica
1 do 2 pune kašike ajvara
1 kašika maslinovog ulja

Za preliv od jogurta:

65 g gustog jogurta
1 čen sitno iseckanog belog luka
1 do 2 kašike limunovog soka
1 kašika sitno iseckanog peršuna ili mirođije
tučena paprika,slatka ili ljuta
po 1 naan, flat bread, tortila po osobi

Priprema:

Plavi patlidžan oprati, osušiti i iseći na kockice oko 1cm. Ja moj ne ljuštim, jer nema potrebe niti ga solim da ispusti gorčinu, jer ove koje kupujem su mladi i nemaju gorčinu, vi, ako je potrebno posolite i ostavite da odstoji 15-20 minuta, isprati hladnom vodom i osušiti.
Staviti na pleh pek papir, staviti isečen patlidžan, dodati 2 kašike maslinovog ulja, pobiberiti, posoliti malo i posuti sa suvim začinom,promešati i staviti u rernu da se peče na 225°C oko 15 do 20 minuta dok patlidžan ne omekša i ne porumeni, ako hoćete, možete promešati na polovinu pečenja.
Ostaviti sa strane.


U veći tiganj sipati 1 kašiku ulja, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti na osrednjoj temperaturi dok luk ne omekša i postane staklast, dodati beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše, dodati mleveno meso i sitno iseckanu ljutu papričicu i pržiti dok sva voda iz mesa ne uvri, dodati začine koje volite, ako ih koristite,biber, so i ajvar,sve promešati i probati za ukus i na kraju dodati sitno iseckan peršun i nanu. ( originalni recept kaže nana i mirođija )
Dodati ispečen patlidžan i sjediniti sve zajedno.


Jogurt preliv:

U manju zdelicu staviti gusti jogurt ili kiselo mleko, dodati sitno iseckan beli luk, limunov sok i peršun i sjediniti sve zajedno sa viljuškom.

Na tanjir staviti šta koristite kao podlogu ( naan, flat bread ili tortilu,po sredini sipati dve do tri kašike mase od mesa, preliti sa punom kašikom preliva od jogurta,posuti sa malo tučene paprike.
Pre nego što ćete jesti prebacite obe stranice jednu preko druge, dodati salatu po izboru i poslužiti.
Ja sam dodala uz to i Anin pečeni krompir kao pomfrit i nama je to bio kompletan ručak.



Prijatno!!!!

Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.

4 коментара:

  1. Merhabalar, ne kadar iştah açıcı ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Saygılar.

    ОдговориИзбриши
  2. Jasna, od svog povrća, plavi patlidžan volim najviše i nikad mi ne bi dosadio a toliko puno jela se mogu napraviti od njega.Pozdrav, draga moja.

    ОдговориИзбриши