субота, 11. април 2015.

Kerryann’s Turkish-style couscous

Nama je bio postan ručak na vodi a vama može biti odličan prilog uz pečenu piletinu ili ribu.


Sastojci:

250 g kuskus
1 kašičica mlevenog kumina
1 kašičica mlevene dimljene crvene paprike
po ukusu morska so
sveže samleven biber
1 osrednja glavica ljubičastog luka
1 osrednji krastavac
2 zrela paradajza
1 mali feferončić
2 kašike sitno iseckane nane
1 kašika sitno iseckanog korijandera
2 kašike sitno iseckanog peršuna
4 struka sitno iseckanog mladog luka
1 kašika paradajz pirea
korica i sok od 1 limuna, ili po ukusu
2 kašike maslinovog ulja, ako ne postite na vodi

Priprema:

Zagrejati vodu do vrenja.
U veću zdelu staviti kuskus, kumin,morsku so i crvenu dimljenu papriku i sve izmešati.
Preliti sa provrelom vodom da samo pokrije kukskus. Poklopiti i ostaviti sa strane da stoji dok kuskus ne upije svu vodu.
Rastresti viljuškom, tek kad je sva voda upijena.

Dok kuskus stoji, vi iseckati na sitne kockice luk, krastavac, paradajz, mladi luk i ljutu papričicu. Ako nemate svežu ljutu papričicu, stavite pola kašičice ljute tučene paprike.
Sitno iseckati nanu, peršun i korijander.

Kad ste rastresli kuskus, dodati paradajz pire ( ja ga nisam imala i nije mi se išlo u prodavnicu da ga kupujem ) i sve dobro izmešati sa kašikom ili rukom.
Dodati svo sitno iseckano povrće, sveže začine, pobiberiti, dodati izrendanu koricu i limunov sok i sve dobro izmešati.
( koricu koristiti ako je limun ne prskan )
Oni koji ne poste a spremaju ovaj prilog uz meso ili ribu, dodati 2 kašike maslinovog ulja.


Ideja je po Jemie Oliver-u, sa nekim mojim dodacima.

Ja sam dodala i oko desetak isprženih šampinjona na vodi..

Prijatno!!!

Danas sam farbala jaja i pravila sa dekupažom od salveta...nisam puno napravila jer ćemo mi, za Uskrs, biti sami...


Нема коментара:

Постави коментар