субота, 3. јануар 2015.

Jaja u gnezdu

Ovo vam može biti doručak, ručak, večera...šta god vam je po volji.Idealno kad imate više ljudi .....i umesto prženih, poslužite im pečena jaja.


Sastojci:

po 2 jaja,po osobi
600 g krompira,isečenog na sitne kockice
1 velika glavica crnog luka, sitno iseckanog
250 g pečuraka, isečenih na četvrtine
maslinovo ulje
150 g sitno iseckane pančete
200 g isečenog paradajza
1 ljuta paprika
majčina dušica
po ukususuvi začin, biber,so

Priprema:

Krompir oljuštiti i iseći na sitnije kocke.Pečurke, oprati i osušiti,ako su sitnije, iseći na četvrtine a ako su krupnije, na 6 delova.
Sve sastojke, krompir, sitno iseckan luk, pančetu isečenu na sitnije kocke, papriku, očišćenu od žilica i semenki i isečenu na sitnije kockice, pečurke, paradajz, ako imate cherry, koristite njega, ali ga preseći na četvrtine a ako nemate, koristite običan paradajz, isečen na kocke i malo oceđen od viška tečnosti, staviti u jednu veću zdelu,preliti sa kašikom-dve maslinovog ulja ili ulja od semenki grožđa,poberiti i posoliti po ukusu i sve dobro izmešati,po želji, možete staviti i suvi začin.

Vatrostalnu ili keramičku posudu veličine oko 22 X 22cm premazati sa malo ulja po stranicama i dnu, isipati sve sastojke i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta ili dok vam krompir ne omekša.


Izvaditi iz rerne i sa kašikom napraviti udubljenje u povrću, pažljivo razbiti jaje i usuti u to udubljenje, blago posoliti i pobiberiti i vratiti nazad u rernu da se jaja ispeku...mi ih volimo da su rovito pečena i pekla sam ih oko desetak minuta, vi ih pecite onako kako ih vi volite.
Posuti sa majčinom dušicom, kod mene je posuto sa peršunom.


Ako ih služite za doručak ili ručak bilo bi poželjno poslužiti po dva jaja, za večeru je dovoljno po jedno...ili onako kako vama odgovara.


Prijatno!!!!!


4 коментара:

  1. Odlično jelo! Izbegavam prženo, pa bi mi ovako spremljena jaja baš bila po meri.
    Pozdrav i poljubac! ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja isto izbegavam koliko god mogu prženu hranu koliko god mogu, jaja volim, ali ih retko jedemo,pojma nemam zašto a na ovaj način su mi idelana. Hvala i topli pozdrav.

      Избриши
  2. Happy New Year, my dear Zoki! I wish you all the best! Have a wonderful year full of health, joy and dreams! Hugs and kisses. :)

    ОдговориИзбриши