недеља, 18. новембар 2012.

Punjeni šampinjoni

                                               Može vam biti večera,prilog ili fino predjelo…




Sastojci:

15 većih šampinjona
100 g praške šunke
100 g kačkavalja
2 – 3 glavice ljutike
2 čena pasiranog belog luka
1 jaje
1 do 2 kašike prezli
2 do 3 kašike pavlake za kuvanje
po ukusu biber,so,seckani peršun, origano

Priprema:

Šampinjone očistiti mokrim kuhinjskim papirom i odvojiti šeširiće od nogica i sitno ih iseckajte,šeširiće ostavite na stranu.

Ljutiku, ili manju glavicu crnog luka sitno iseckati i staviti u tiganj da se tiho prži,pržiti nekoliko minuta pa dodati sitno seckane nogice,pasirani beli luk i sitno naseckanu prašku šunku,sve zajedno propržiti oko 5 minuta.

U proprženu smesu od luka dodati tečnu pavlaku,umućeno jaje i dovoljno prezli da sjedinite celu smesu zajedno.Dodati biber,origano,so i seckani peršun i sve zajedno sjediniti.

Ovom smesom puniti šampinjone poređati ih na pleh,koji ste obložili papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180*C oko 8 minuta, izvaditi ih napolje i na svaku napunjenu pečurku staviti komadić kačkavalja i vratiti u rernu za još 2 minuta ili dok vam se sir ne otopi i porumeni.



Poslužiti tople.



Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар